středa 10. června 2015

Kuřecí steheniska s pečenými rajčaty a morkabou

Moji milí!:-) Jak se máte? Už jste opálení?

Dneska vám chci dát tip na snadnou, výživnou večeři, kterou si dáte, když třeba celý den vyvádíte někde u vody a večer přijde takový hlad, že byste snědli partnera a spolubydlícího si dali jako zákusek (můj častý stav). 






Musím se přiznat, že ačkoliv z „fitness“ hlediska je rýže jedna z nejvhodnějších příloh, mě až na vyjímky moc nebaví. A tak jsem dospěla k této verzi morkaby (čti: bulguru :D – přítel nevěděl, jak se „to“ jmenuje a název morkaba mu přišel nejpříhodnější). Je to bulgur se sušenými rajčaty a olivami. A ve spojení s kuřecím naprostá dobrota.

Jak to dělám já (2 porce):
2 (ehm, nebo víc) kuřecí stehna 
lžička oleje (aktuálně používám sezamový – voní nádherně)
trochu chili omáčky 
kurkuma, kari, koření, co vám chutná – třeba grilovací 
8 cherry/menších rajčat 
100 g bulguru 
několik sušených rajčat, pár oliv bez pecek


Nejdřív si udělám „kašičku“ z oleje, trošky vody, chili omáčky a koření. Pořádně tím potřu kuře, hodím ho do pekáčku a rajčata na půlky ledabyle poházím na toho nebožáka (teda na jeho nohy). Peču při 180 cca stupních, dokud kůžička nebude krásně zlatá – občas můžu přelívat šťávou, co se vypeče. Když už se ta kýžená chvíle blíží, uvařím bulgur (hodně náročné – hodit do osolené vroucí vody a občas zamíchat) a nakrájím si rajčata a olivy na drobno, které pak přihodím (v Kauflandu se kdyžtak dá koupit už i hotová verze:-)).



Co vy máte nejradši za přílohy? Vaříte případně bulgur na nějaký neobvyklý způsob? 

Žádné komentáře:

Okomentovat